Gør din boligindretning mere naturlig

Det er yderst populært at have en meget naturlig boligindretning med planter, naturlige materialer med videre. Hvis man blot har et ganske almindeligt ”Ikea-hjem”, kan det dog være meget svært at finde ud af, hvor man skal starte henne. Det kan virke meget uoverskueligt at skulle gå i gang med at skifte alt ud. Det er heller ikke sikkert, at økonomien tillader det. Derfor kan det være en god idé at lave ændringerne gradvist. Vi kommer her i artiklen ind på nogle af de ting, du kan arbejde med, når du skal gøre din bolig mere naturlig.

Blomster & planter

Man kan ikke have en naturlig indretning uden at skulle gøre brug af planter og blomster. Der findes rigtig mange fine planter til indendørs brug, som ikke kræver så meget vanding. Et godt eksempel er kaktussen, som har været meget populær de sidste par år. Ikke nok med at planter er pæne at kigge på og skaber nogle kontraster, så bidrager de faktisk også positivt til dit indeklima. Det gode ved planter er også, at du kan putte dem i pæne krukker og vaser, der giver din boligindretning endnu et pift. Ønsker du planter, som kræver mindst muligt af dig, så skal du gå efter de grønne planter og ikke dem, der blomstrer.

Naturlige farver

Et andet element som du kan arbejde med er de naturlige farver i boligindretning. Mange har mange dekorationsting som for eksempel krukker, skulpturer og andre indretningsartikler. Særligt brun, grøn og andre mørkefarver er populære, når det kommer til at skabe et naturligt udtryk i boligen. Det kan være svært at skulle udskifte alt i boligen på en gang, så derfor kan du tage det lidt løbende. Et godt tip er at bruge sten i indretningen. Så bliver det ikke mere naturligt.

Naturlige materialer i dine møbler

Et naturligt skridt at vælge møbler, der er lavet af naturlige materialer. Et eksempel på det kunne være møbler af MDF plader, der er meget populære og bruges i skabe, som bordplader og lignende. Det er en meget naturlig plade, der har et råt udseende. Derfor er MDF pladen også de senere år blevet et velkendt materiale i de danske hjem. Før var den ellers mest forbeholdt håndværkere. Andre materialer der er værd at nævne, er naturligvis almindeligt træ men faktisk også metal, der giver et meget råt udtryk. Det har også noget naturligt over sig.

Dekoration

Dekoration udgør en vigtig del af enhver boligindretning. Når du skal dekorere med billeder og plakater i dit hjem, kan du bruge naturlige billeder. Der findes masser af fine billeder af skov og natur. Du kan også bruge sten og andre naturlige genstande som nips i stedet for alt det mainstream.

This entry was posted in Boligindretning. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.